Ljubav (na daljinu) u vrijeme COVIDA-19

Mnogi zaljubljeni ne mogu biti zajedno. Razdvojeni su granicama i svi dogovori za skora viđenja pali su u vodu. Neki možda prvi put imaju ovakvo iskustvo, prisiljeni imati vezu na daljinu. Ipak postoje i veterani takvih veza, a jedan od njih je  moja sestra Emily, čiji je dečko je već godinama u Njemačkoj.  Napravila je mali “takeover” i napisala vam korisne savjete za očuvanje romantike <3. 

 

BLOG POST TAKEOVER – SEKA EMILY – SAVJETI za ROMANTIKU NA DALJINU

Prije svega, pozdrav čitateljima moje najdraže (ok, jedine) i talentirane sestre. Ja sam Emily, imam 26 godina i već sam nekoliko godina u vezi na daljinu. Obzirom na sve što se posljednjih dana događa u svijetu i mjerama koje nam ograničavaju kretanje, putovanja, prelaske iz grada u grad pa čak i iz kvarta u kvart, kao veteran „romantike na daljinu“ odlučila sam s vama podijeliti nekoliko savjeta. Ako ste ovih dana razdvojeni od svojih voljenih, možda vam pomognu ili vas potaknu na osmišljavanje vlastitih ideja. Pa krenimo.

SAVJET BROJ 1 – Dobro ti jutro

Zaželite svom partneru/partnerici dobro jutro. Ako idete na posao i žurite, dovoljno je da „cimnete“ broj osobe kako bi joj dali do znanja da mislite na nju. Ako imate minutu ili dvije, nazovite je i poželite jednom drugom dobro jutro i lijep, siguran, virusa-bez dan. Takva mala stvar mijenja način na koji započinjete dan i stavlja osmijeh na lice.

SAVJET BROJ 2 – Skinite aplikacije

Postoji niz aplikacija koje vas mogu povezati tijekom dana. The Couples, Life360, samo su neke od njih koje sam isprobala. Na taj način, iako se na prvu možda čini malo „creepy“, možete provjeravati gdje se osoba nalazi, kao i dijeliti ljubavne poruke. Postoji čak i takozvani „finger print kiss“ gdje osobe u istom trenutku dodirnu ekran prstom i na taj način kreiraju poljubac. Pretražite Google Play ili neku drugu trgovinu aplikacijama i skinite aplikaciju za parove u vezama na daljinu. Bit će vam zabavno.

SAVJET BROJ 3 – Sharing is caring

Još malo blagodati tehnologije. Tijekom dana jedno drugom snimite glasovnu poruku, ne mora to biti ništa posebno. Snimite pjesmu koju slušate, snimite sebe kako pjevate, snimite neku lijepu rečenicu. U vrijeme ručka, fotkajte što kuhate ili što jedete i na taj način kreirajte bliskost zajedničkog objeda. Ukratko, dijelite svakodnevicu na koji god način vam najviše odgovara. Mali znaci pažnje znače puno.

SAVJET BROJ 4 – Filmovi, igrice, serije

Odlazak u kino? „Binge-watching“ omiljene serije zajedno? Igranje igrice s dva ili više igrača? Sve je to i dalje moguće, samo treba mrvicu truda. Na primjer, odaberite večer u tjednu za kućno kino. Odlučite se za film, napravite kokice, pripremite piće i u točno istom trenutku stisnite „play“. Komentirajte zajedno scene tijekom filma i na kraju prokomentirajte kako vam se isti svidio. Osjećat ćete se kao da ste zaista zajedno gledali film. Ista stvar vrijedi i za igrice, serije i sve drugo što vam padne napamet.

SAVJET BROJ 5 – Vrijeme je za video spoj

Samo zato što niste fizički zajedno, ne znači da trebate prestati ići na spojeve. Dogovorite se za vrijeme kada ćete imati mir i slobodu komunicirati putem kamere. Pripremite se, dotjerajte se, pripremite večeru ili piće i upalite te kamere.

SAVJET BROJ 6 – Laku noć

Baš kao dobro jutro, poželite jedno drugom laku noć. Romantičniji među vama mogu snimiti personalizirane poruke za laku noć, a za one kojima fali kreativnosti tu su citati, fotke, gifovi. Održavajte bliskost i izrazite emocije.

SAVJET BROJ 7 – Plan, odluka, provedba

Iako je život trenutno stao, sve će ovo jednom završiti. Fokusirajte se na budućnost, planirajte zajedno neke lijepe stvari. A u međuvremenu, razvijte zajedničke ili odvojene hobije i dijelite iskustva. Učite nešto novo zajedno, a možete i jedno drugom postaviti izazove. Primjerice, zadajte jedno drugom „Izolacija izazov“. To može biti kućni trening, učenje novog jezika ili savladavanja neke poslovne vještine. Zatim razmjenjujte stečena znanja i iskustva. Iskoristite ovo vrijeme da se bolje upoznate i povežete na nekoj novoj razini, kao i da potaknete jedno drugo na iskorištavanje slobodnog vremena na produktivan način. Jer partnerstvo je upravo to, briga jedno za drugo na svim razinama.

 

I za kraj zapamtite, nekad je manjak onoga što volimo, dobra prilika da to više cijenimo. Produbite odnos otkrivajući nešto novo o sebi i svom partneru/partnerici. Povezat će vas na način koji do sad još niste imali priliku iskusiti jer bez fizičkog kontakta, riječi i izražavanje emocija caruju. Intimnost ima puno razina, istražite ih. #OstaniDoma #SamoLjubav

768168242b77a616fc52b5242de80d5a.jpgEmma Hanquist, Artisit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s